Wednesday, 27 June 2012

Seni Makanan: Comel, Cantik & Menyelerakan.

(Betul-betul kreatif)

(Merah & lazat)

 Comel, sedap dan lucu hanya itu yang mampu saya katakan. Saya tabik pada chef-chef handalan mahupun yang amatur yang gemar mencari kreativiti dengan hiasan makanan (Food presentation) ini. 


Sebenarnya kreativiti memasak bukan hanya tertakluk kepada kepakaran memasak sahaja namun kebolehan mempamerkan hasil masakan dalam cara yang memikat hati pelanggan jika yang berniaga tapi jua kaum famili. Hmm! Siapa yang tidak akan tersenyum jika dihidangkan makanan secomel ini. Terutama para suri rumah atau isteri-isteri yang sentiasa mahu memikat hati yang tersayang. Semangat saya pula membara-bara untuk mencuba idea sendiri bila tiba masa terluang satu hari nanti. Mari cari ilham bagi ulang tahun atau hari jadi yang tersayang dengan berkongsi gambar-gambar makanan, pencuci mulut dan lain-lain yang sangat warna-warni ini. (Bagi yang ingin membangkitkan mood sarapan pagi dirumah)


(Ringkas & pedas/Atieshasanjimi@blogspot.com) 

(Romantika)(Sushi yang comel) 


(Macam gigi pun ada) 


(Menarik) 


(Macam ikan buntal pun ada) Klik disini jika mahu lihat lebih dari yang terpapar disini pasti anda rambang mata disajikan pelbagai jenis bentuk makanan: http://www.incrediblethings.com"Selamat Mencuba"

Nota: Minat mengatasi segala-galanya. 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.